Het is herfst, er is een overstock aan kruidnoten in de winkel, en er liggen hier appels te smeken om gebruikt te worden. Het perfecte moment om deze overheerlijke Apple Crumble Cheesecake met kruidnoten te maken dus!
Zo’n appel kruimel cheesecake, zo’n heerlijke kaastaart met appel, dat is toch zalig? Zeker in dit seizoen is dat super lekker met een kop koffie!
Yumm!!
Dit heb je nodig voor dit Apple Crumble Cheesecake recept
Kruidnoten korst
- 250 gram kruidnoten
- 120 gram gesmolten boter
Kaneel crumble
- 50 gram bloem
- 50 gram lichtbruine suiker
- 1 koffielepel kaneel
- 50 gram boter (koud)
- snuifje zout
Gekarameliseerde appeltjes
- 3 appels
- 1 koffielepel citroensap
- 10 gram boter
- 50 gram suiker
- vanille aroma
Cheesecake
- 400 gram roomkaas
- 250 gram mascarpone
- 150 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 20 gram bloem
- 3 eieren
Lees ook: Appelkruimeltaart recept
Zo ga je te werk om deze Apple Crumble Cheesecake te maken
- Verwarm de oven eerst voor op 170 graden.
- Maak dan de kruidnoten bodem / korst. Dit is erg gemakkelijk. Je gooit simpelweg de kruidnoten en gesmolten boter in een keukenrobot.
- Daarna druk je de gemalen kruidnoten aan in een met bakpapier beklede springvorm. Druk dit gelijkmatig aan en zorg dat je ook een deel van de randen bedekt met de kruidnoten.
- Zet dit even in de koelkast.
- Maak nu de kaneel crumble door de ingrediënten in keukenrobot te malen. De boter moet koud zijn, zodat er grote brokken crumble kunnen ontstaan.
- Zet ook dit even in de koelkast.
- Maak nu de gekarameliseerde appeltjes. Dit doe je door de appels te schillen en te snijden in plakjes of blokjes.
- Doe deze in een steelpan met de boter, suiker, citroensap en vanille aroma. Laat dit karameliseren.
- Maak intussen de cheesecake vulling door de ingrediënten te mixen tot een glad mengsel. Ik gooi altijd gewoon alles in één keer in de mengkom en mix dit zo.
- Haal de springvorm met de kruidnoten bodem uit de koelkast. Doe hier de cheesecake vulling in. Dit is erg lopend, dat is normaal.
- Verdeel de appeltjes erover, en eindig met een laagje crumble.
- Zet dit voor ongeveer 35-45 minuten in de oven. Dit hangt af van je oven. Je weet dat je Apple Crumble Cheesecake klaar is wanneer de crumble goudkleurig is en je satéstokje er semi-droog uitkomt.
- Geniet ervan!
Lees ook: Cheesecake maken met blauwe bessen
Heb je dit recept van Apple Crumble Cheesecake gemaakt?
Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram met de hashtag #PinGetest.
Het is natuurlijk ook altijd leuk als je me volgt op deze kanalen!
Dit kan hier goed van pas komen *
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!