Ik zag laatst een pakje boekweitmeel staan in de winkel. Ik had meteen een ingeving: boekweitpannenkoeken maken!!
Want wij eten hier graag pannenkoeken, in alle geuren en vormen!
Denk maar aan de Amerikaanse pancakes, banaan-havermout pancakes, en nu dus ook deze met boekweitmeel.
Ik heb een lange tijd geleden bij een vriendin een boekweitcake gegeten met stukjes peer. Die vond ik zó lekker! Sindsdien zit het boekweit-verhaal al ergens in mijn achterhoofd.
Dus toen ik het pakje zag in de winkel, twijfelde ik geen seconde.
De boekweitpannenkoeken zijn erg lekker! Vooral met gebakken appeltjes en stroop! Mmmm
En ik had het idee dat deze pannenkoeken een all-you-can-eat-label hadden. Van zodra ik een iets of wat gezond lijkend recept gebruik, denk ik dat ik er meteen héél véél van mag eten.
Want zeg nu eerlijk … ‘boekweit’ klinkt toch super gezond en calorie-arm? Hihi!
En ik wilde al een tijdje aan de slag gaan met dit meel. Het boekweit verhaal is sowieso nog niet gedaan …
To be continued dus!
Dit heb je nodig
- 20 gram (vloeibare) boter
- 50 gram suiker
- 3 zakjes vanillesuiker
- 1/2 liter melk
- 4 eieren
- 200 gram boekweitmeel
- 40 gram bakpoeder
- snuifje zout
- vloeibare boter voor het bakken
Zo ga je te werk
- Doe de suiker, het boekweitmeel, de bakpoeder en de boter in een kom.
- Voeg hier de eieren aan toe en meng goed met een handmixer.
- Giet dan de melk er beetje per beetje aan toe, en mix intussen goed om klonters te vermijden. Komen er toch klonters in? Ga er dan even met je staafmixer door.
- Zet de pannenkoekenpan op het vuur en doe er wat boter in. Wanneer de pan heet is, giet je met een pollepel het beslag in de pan. Draai dan even met de pan om het beslag te verspreiden over de hele pan. Ik gebruik altijd twee pannen om het proces te versnellen.
- Wanneer de randen beginnen te kleuren, draai je de pannenkoek om. Bak dan nog even kort aan de andere kant.
- Herhaal deze handeling tot je beslag op is.
- Geniet van de lekkere boekweitpannenkoeken!