Hieronder vind je een het cajunkruiden recept dat ik altijd gebruik. De kruiden zijn natuurlijk ook gewoon verkrijgbaar in de winkel. Maar ik vind het net leuk om zelf kruidenmengsels te maken.
Wat zijn cajunkruiden?
Wel, cajunkruiden worden vaak gebruikt in Amerikaanse country gerechten. Het is een aromatische mengsel van een gala aan kruiden en specerijen.
Het mooie aan dit kruidenmengsel is dat je het volledig naar eigen smaak kan blenden. Je hoeft je dus zeker niet blind te staren op het cajunkruiden recept hieronder. Hou je van pittig? Gooi er dan gerust wat extra cayenne peper of chili vlokjes bij. Wil je wat meer look? Strooi er ook maar extra bij!
Ik vind deze verhouding voor ons goed. Ik zou het persoonlijk wel iets pittiger willen, maar ik moet nog een aantal jaar rekening houden met de kids. Dus dan doe ik nu nog maar even wat extra chili vlokjes op mijn eigen bord.
Dit cajunkruiden recept gebruik je trouwens niet enkel in Amerikaanse gerechten. Doe het gerust ook eens een keertje door een sausje. Of marineer een stuk kip of vis hiermee. Super lekker!
Deze kruiden hebben alvast een vaste plek in mijn keuken!
Meng de volgende kruiden:
- 2 koffielepels paprika
- 1 koffielepel uienpoeder
- 1 koffielepel oregano
- 2 koffielepels lookpoeder
- 1 koffielepel cayenne peper
- 1/2 koffielepel zwarte peper
- 1 koffielepel zout
- Optioneel: chili vlokjes