Ik kwam laatst bij de slager, en ik zag zo van die kleine kippetjes liggen. “Super!” dacht ik, ‘Dat is perfect voor ons!”. Want ik hou van gebraden kip! En voor de verandering is zo’n kleine variant ook wel te smaken!
Ik had meteen al een recept in gedachten.
Een kippetje dat goed gekruid is, met Marokkaanse ras el hanout! En daarbij lekkere groenten, waaronder een heerlijke zoete aardappel.
Gerechten zoals deze serveer ik graag met een eitje. Dat maakt het allemaal feestelijker natuurlijk, samen met de gegrilde paprika’s.
Deze Marokkaanse gebraden kip met zoete aardappel is een heel gemakkelijk recept voor wanneer je gasten hebt. Het ziet er fantastisch uit, en het is ook gewoon super lekker! Je zal gegarandeerd een hoop complimentjes krijgen!
Wanneer je voor gasten kookt, gebruik je uiteraard een grotere kip, of meerdere kippen.
Een ander leuk kip-gerecht is deze zoete kip uit de oven.
Dit heb je nodig
- 1 (kleine) kip
- olijfolie
- 1 volle koffielepel ras el hanout
- 1 volle koffielepel zout
- 1/2 koffielepel peper
- fijngesneden koriander
- 1 zoete aardappel
- 1 ajuin
- 2 paprika’s
- 1 wortel
- optioneel: gedroogde abrikozen en hard gekookte eieren met komijn en zout
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven eerst voor op 180 graden.
- Marineer dan de kip met de olijfolie (rijkelijk), en de kruiden. Dit kan je ook een paar uur van te voren doen.
- Snijd de groenten: de ajuinen grof, de wortel in schijfjes en de zoete aardappel in blokjes.
- Leg deze groenten dan als basis in de ovenschotel en zet hier de gemarineerde kip op. Bind de pootjes vast met wat keukentouw. En besprenkel een beetje marinade over de groentjes.
- Zet de schotel ongeveer 40 min in de voorverwarmde oven. De gaartijd hangt af van de grootte van de kip. Je kan een keukenthermometer gebruik om de gaarheid te checken.
- Grill intussen de paprika’s en leg deze even te rusten in een plastiek zak. Dat maakt het ontvellen veel gemakkelijker. Ontvel de paprika’s dus en snijd ze in dikke, lange repen.
- Kook dan de eieren en snijd deze in de helft. Kruid met komijn en zout.
- Garneer de kip en groentjes met de paprika, abrikozen en gekookte eieren. Serveer met stokbrood of rond brood.
- Geniet van deze gebraden kip met zoete aardappel! En vingers aflikken is in dit geval écht wel toegestaan 😉
Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?
Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.
Je mag me ook altijd taggen in je berichten.
Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉
Dit kan van pas komen bij dit recept *
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!
Dat ziet er lekker uit!
http://dhini.nl
Dat is het ook! Believe me ??