Ga naar de inhoud
Home » Glutenvrije maaltijdsalade met krieltjes & geitenkaas

Glutenvrije maaltijdsalade met krieltjes & geitenkaas

Glutenvrije maaltijdsalade met krieltjes & geitenkaas

Steeds meer mensen, vaak ook kinderen, volgen een glutenvrij dieet. Glutenvrij eten is niet zomaar een trend, een hype. Het is meestal nodig omdat er een bepaalde overgevoeligheid is voor het eiwit gluten, waardoor er klachten opduiken.

Gluten zit in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Wanneer je een glutenvrij dieet volgt, blijf je dus best weg van al deze granen. Wat concreet dus wilt zeggen dat brood, pasta, muesli en pizza uit den boze zijn.

Gelukkig hoeft glutenvrij eten niet saai te zijn dankzij de vele lekkere glutenvrije recepten, en heerlijk glutenvrij brood die te verkrijgen zijn!

Deze glutenvrije maaltijdsalade met krieltjes & geitenkaas is alvast een lekker voorbeeld! Het is een echt feestmaal voor de smaakpapillen. De salade kan je trouwens maken met verschillende soorten extra groenten.

Zelf vind ik dit recept heerlijk om te maken in de zomer, en voeg ik er soms ook wat rode paprika en olijven aan toe.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 500 gram gemengde sla (ijsbergsla, rucola en verse veldsla passen hier perfect bij)
  • 4 gekookte eieren
  • 100 gram prinsessenboontjes
  • 700 gram krieltjes
  • 150 gram walnoten, grof gehakt
  • 50 gram pijnboompitten
  • 150 gram geitenkaas, verbrokkeld
  • kerstomaten naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • 2 el (balsamico)azijn
  • 2 el honing
  • zout en peper naar smaak
  • glutenvrij brood
  • smeerbare boter

Neem ook eens een kijkje in de PinGetest webshop 😉


Zo ga je te werk om de glutenvrije maaltijdsalade te maken

  • Neem een pan en bak de pijnboompitten en walnoten in wat olie goudbruin.
  • Laat deze daarna afkoelen en uitlekken in een kom met wat keukenpapier.
  • Kook intussen de krieltjes en de prinsessenboontjes beetgaar. En kook ook alvast de eieren 10 minuten in een pot met kokend water.
  • Maak dan een dressing van de olijfolie, (balsamico)azijn en honing door deze goed door elkaar te mengen, en naar smaak te kruiden met zout en peper.
  • Gooi de gemengde sla in een grote kom en voeg een deel van de dressing toe. Meng het zachtjes zodat de dressing goed verspreid geraakt.
  • Verdeel de gemengde sla nu over vier diepe borden.
  • Halveer de krieltjes, de kerstomaten en de eieren en verdeel ze over de slaborden, samen met de prinsessenboontjes.
  • Bestrooi de salade nu met de verbrokkelde geitenkaas en de gebakken noten.
  • Verdeel de overige dressing nog over de vier borden.
  • Rooster wat glutenvrij brood en serveer samen met wat boter bij de maaltijdsalade.
  • Eet smakelijk!

Het is een super simpel maar oooh zo lekker recept! En niet alleen dat, het is ook nog eens supergezond en voedzaam.

Een maaltijdsalade is altijd goed tijdens zomerse dagen, of om mee te nemen als lunch. Neem de dressing dan apart mee, zonder deze eerst te mengen met de salade. De geitenkaas kun je natuurlijk ook vervangen met een andere kaassoort naar wens.

Deze recepten vind je ongetwijfeld ook interessant:


Heb je dit recept gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram en tag mij!

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉

Je mag de afbeelding hieronder trouwens ook altijd pinnen op Pinterest!


Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!

Uitgelichte afbeelding: Pexels

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.