Dit moussaka recept ben ik jaren geleden tegengekomen op YouTube. Één of andere Griekse kok liet dan zien hoe je snel, gemakkelijk en op een gezondere manier moussaka kan maken.
In veel recepten zie je dat de schijfjes aubergine en courgette eerst in olie gebakken worden. Dat is in dit Griekse moussaka recept dus niet het geval. Ik grill de groentjes in de oven, in plaats van ze te frituren.
En dat in dezelfde ovenschotel waarin ik het volledige gerecht in bereid 😉 Hierdoor heb ik minder afwas en lijkt dit gerecht sneller gemaakt dan vroeger.
Voor meer lekkere gerechten, volg mij op Pinterest!
Voordat ik deze manier van moussaka maken had gevonden, was ik altijd te lui om dit gerecht klaar te maken. Niet enkel omwille van de berg afwas, maar ook omdat er té veel stappen leken te zijn.
Nu grill ik de groenten en aardappelen in de oven terwijl ik bezig ben, zonder dat ik deze continue moet omdraaien. Gewoon, hop courgette in de oven en ondertussen de aubergine snijden. Dan de aubergine erin en ondertussen de aardappelen, enzovoort.
Lees ook: Gemakkelijke ovenschotel met krieltjes en kip
Met dit vereenvoudigd recept is moussaka maken geen issue meer! En het is ook vele gezonder zo.
Moussaka is voor mij een soort van Griekse comfort food. De smeuïge bechamel in combinatie met gehakt en tomaat, met aubergine en aardappelen. Mmmmmm super lekker! En dit gerecht is altijd een groot succes bij de kids en de husband 😉
Dit heb je nodig
- 400 gram gehakt
- 1 ajuin
- 200 ml passata (gezeefde tomatenpulp)
- 1 courgette
- ongeveer 700 gram aardappelen
- 1 aubergine
- peper
- zout
- gedroogde oregano
- een klont boter
- 2 eetlepels bloem
- 500 ml melk
- nootmuskaat
- zout
- olijfolie
Lees ook: Lekkere, romige zalm lasagne
Zo ga je te werk om Griekse Moussaka te maken
- Verwarm de oven eerst voor op 200 graden.
- Snijd de courgette in schijfjes en leg in een ovenschotel. Doe er dan wat olijfolie over en wat peper en zout.
- Zet in de oven voor 10 minuten.
- Snijd ondertussen de aubergine in schijfjes en doe er wat zout over. Doe deze dan op de courgette en doe er wat olie over.
- Zet nogmaals 10 minuten in de oven.
- Schil ondertussen de aardappelen en snijd in schijfjes. Doe dit het liefst met een mandoline. Doe nu de aardappelen bij de courgette en aubergine en besprenkel met wat olijfolie.
- Zet dit ook 10 minuten in de oven.
- Snipper intussen de ajuin en bak deze met het gehakt rul. Gooi hier dan de passata over en wat peper, zout en oregano. Laat even pruttelen.
- Maak intussen ook al de bechamelsaus. Smelt hiervoor het klontje boter in een sauspan en roer hier de bloem door. Giet de melk er geleidelijk aan toe, al roerend. En dat tot de gewenste consistentie. Kruid de saus naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Doe het gehakt mengsel over de aardappelen en giet hier dan de bechamelsaus over.
- Zet de ovenschotel dan nog 20-25 minuten in de oven.
- Geniet van de overheerlijke moussaka!
Heb je dit moussaka recept gemaakt?
Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.
Je mag me ook altijd taggen in je berichten.
Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉
Dit kan hier goed van pas komen *
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!