Lekkere bloemkoolsoep is toch precies wat een mens nodig heeft op een koude dag.
Althans, dat is bij mij toch zo! Hoe kouder het wordt, hoe meer nood ik heb aan soep.
Soms heb ik zin in een juliennesoep, een roomsoep. Of een goed gevulde groentesoep. En soms kan een heerlijk romige bloemkoolsoep als deze écht deugd doen.
Deze soep staat binnen 20 minuten op tafel en er is bijna geen werk aan.
Ik heb de lekkere bloemkoolsoep dan ook snel even gemaakt als lunch.
Dit heb je nodig
- Een bloemkool, in kleine roosjes (of van de diepvries)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1,5 blokje kippenbouillon
- 200 ml melk
- Olijfolie
- 1 eetlepel bloem
- Zout en peper naar smaak
- Garnering: geraspte kaas
Zo ga je te werk
- Snipper eerst de ui en pers de knoflook uit.
- Verhit dan een pot met wat olijfolie en fruit de ui en knoflook hierin.
- Voeg daarna de bloemkool toe en bak even kort mee.
- Doe hierbij de eetlepel bloem en roer.
- Los dan 1,5 blokje bouillon op in 800 ml water.
- Blus hiermee de bloemkool en voeg de melk toe.
- Breng dan aan de kook en laat zonder deksel een tiental minuten gaar koken.
- Pureer het geheel met een staafmixer.
- Kruid daarna naar smaak met wat zout en peper.
- Serveer tenslotte met wat geraspte kaas en geniet!
Beoordeel hiernaast aub
Recept
Lekkere bloemkoolsoep [Romig]
Auteur
PinGetest
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
2 Review(s) Based on