Dit recept voor Marokkaanse pita met kalfsreepjes is mijn go-to gerecht wanneer het heel snel moet gaan.
Zoals bijvoorbeeld op een vrijdag na school. Voor onze rush naar de zwemles begint.
De kinderen vinden het natuurlijk super, want bij pita hoort …. FRIETJES!
Eigenlijk is dit zo’n recept waar je alle kanten mee uit kunt.
Gooi er maar in wat je lekker vindt. Champignons, paprika, olijven, lente-uitjes, feta, go wild!
En staar je niet blind op het ‘pita’ gedeelte.
Doe het in een wrap en voeg er een heleboel rauwkost aan toe.
Mmmmm
Deze Marokkaans gekruide kalfsreepjes zijn trouwens ook super lekker met een lepel tzatziki erover.
Fusion cooking any one?
Dit heb je nodig
- 400 gram kalfsreepjes
- 1 ajuin
- 150 gram champignons
- groene (ontpitte) olijven naar smaak
- 1 paprika
- fijngesneden koriander
- 1 koffielepel zout
- 2/3 koffielepel ras el hanout
- 1/3 koffielepel zwarte peper
- olijfolie
Zo ga je te werk
- Snijd de ajuinen in halve ringen, de paprika in reepjes, en de champignon in schijfjes.
- Gooi de groenten, het vlees en de kruiden in de pan met wat olijfolie.
- Meng alles goed door elkaar en laat het geheel dan bakken tot de kalfsreepjes gaar zijn.
- De olijven mogen er nu ook bij.
- Serveer deze Marokkaanse pita met wat rauwkost en saus.
- Geniet van deze snelle, en lekkere pita!
Beoordeel hiernaast aub
Recept
Marokkaanse pita met kalfsreepjes
Auteur
PinGetest
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
2 Review(s) Based on