Ga naar de inhoud
Home » Marokkaanse zoete kip uit de oven

Marokkaanse zoete kip uit de oven

Marokkaanse zoete kip uit de oven recept

Deze zoete kip uit de oven is een ware feestmaal. Een schotel vol met kleuren en smaken!

En het is super gemakkelijk te maken.

Ik val misschien in herhaling, maar ik houuuu van zulke gerechten!

Het is gewoonweg fantastisch dat je een schotel vol met lekkers zomaar in de oven kan gooien. Dan even een uurtje iets anders kan doen, en daarna … Tadaaaaaa een overheerlijk gerecht op tafel!

Met deze zoete kip uit de oven verwen je het hele gezin.

Eigenlijk lijkt dit gerecht heel hard op een zoete kip tajine. Maar dan in een ovenschotel.

Ok, ok ik ga eerlijk zijn. Dit IS het recept voor een zoete kip tajine. Met enkele extra toevoegingen.

Maar dan zonder de tajine dus. Want de mijne is gebroken, alweer!

De warme smaken – bestaat dit wel? je weet wel zo de smaken die je warm maken van binnen, blij, gelukkig – komen wel terug in deze ovenschotel.

Heerlijk met een stukje brood of zelfs met kroketjes of aardappelnootjes!

Dit heb je nodig

  • 8-9 kippenpootjes
  • 1 ajuin
  • 2 fijne wortels
  • 1 rode paprika
  • snuifje zaffraan
  • 1 koffielepel zout, gemberpoeder, paprika en kaneel
  • 1/2 koffielepel zwarte peper
  • olijfolie
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram ontpitte groene olijven
  • handvol blanke amandelen
  • 3 eieren
  • snuifje komijn
  • snuifje zout

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven eerst voor op 200 graden.
  2. Snijd dan de ajuin in halve ringen, de paprika in reepjes, en de wortels in schijfjes.
  3. Gooi de groenten samen met de kippenpootjes in een ovenschaal.
  4. Doe er de kruiden en wat olijfolie bij en meng dan alles goed door elkaar.
  5. Verdeel de gedroogde abrikozen ook onder de kip en groenten.
  6. Zet de schaal nu 30 minuten in de oven, bedekt met aluminiumfolie.
  7. Kook ondertussen de eieren en bak de amandelen goud-bruin in een pan met olie.
  8. Laat de amandelen uitlekken op wat keukenpapier en snijd de hardgekookte eieren in de helft. Strooi zout en komijn over de eieren.
  9. Haal na 30 minuten de aluminiumfolie van de schaal en roer het geheel om.
  10. Gooi er dan de ontpitte olijven bij en laat de kip en groenten nu nog ongeveer 25-30 minuten bakken in de oven.
  11. Serveer de zoete kip uit de oven met de eieren en de amandelen.
  12. Geniet van deze feestelijke maaltijd!

Probeer het zeker uit en laat me weten wat je ervan vindt!

Marokkaanse zoete kip uit de oven recept

Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Marokkaanse zoete kip uit de oven
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.