Ga naar de inhoud
Home » Mediterraanse hartige taart

Mediterraanse hartige taart

Mediterraanse hartige taart recept maken met gehakt

Ken jij bestilla? Het is een Marokkaanse hartige taart van filodeeg, met een vulling van vis of kip.

Wel, dat is wat er normaal gezien op de planning stond toen ik deze Mediterraanse hartige taart maakte. Maar toen ik mijn koelkast open trok, kreeg ik ineens een veel beter plan!

Lees ook: Maaltijdplanner gratis downloaden

Geloof het of niet, maar gerechten die ik spontaan maak (met de overschot aan groenten in de koelkast) … die zijn de allerlekkerste!

Deze hartige taart met gehakt en groenten was zelfs zó lekker dat ik heb besloten om het recept met jullie te delen!

Thank me later!

Dit is zo één van die gerechten die je trots kan presenteren wanneer je bezoek hebt, of wanneer je je gezin wilt verwennen. Zonder al te veel moeite te doen :p

Lees dus vooral verder, maak het recept én laat me weten wat je ervan vindt!

Lees ook: Bulgur pilaf met gehakt en kikkererwten

Dit heb je nodig voor deze Mediterraanse hartige taart

  • 1 grote ajuin
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 350 gram gehakt
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • oregano
  • peper
  • zout
  • basilicum
  • 2 x 5 grote vellen filodeeg
  • 30 ml olijfolie

Lees ook: Quiche met zalm en spinazie

Zo ga je te werk om deze hartige taart te maken

  1. Verwarm de oven eerst voor op 200 graden.
  2. Snipper de ajuin en (pers) de knoflook fijn.
  3. Fruit deze in een pan met olijfolie.
  4. Doe er dan het gehakt bij en bak rul.
  5. Snijd intussen de aubergine en courgette in blokjes.
  6. Doe deze bij het gehakt en bak een tweetal minuutjes samen.
  7. Voeg de kruiden toe.
  8. Wanneer alles gaar is, giet je de groenten en gehakt in een vergiet, zodat alle vocht eruit kan.
  9. Neem nu een ronde bakvorm (eventueel pizza bakvorm).
  10. Vet deze in met olijfolie. Gebruik hiervoor een borsteltje.
  11. Leg nu een vel filodeeg horizontaal in de bakvorm en besmeer met olijfolie. Doe er dan nog een vel filodeeg verticaal op en besmeer weer met olijfolie.
  12. Herhaal deze stappen tot je een bodem hebt van vijf vellen deeg.
  13. Gooi nu het groenten-gehakt mengsel over het filodeeg en druk overal gelijk aan.
  14. Plooi dan de hoekjes filodeeg naar binnen en besmeer telkens met wat olijfolie.
  15. Leg een nieuwe laag filodeeg over de taart, en doe dit vijf keer zoals hierboven.
  16. Plooi de flappen op het einde onder de hartige taart, en besmeer de bovenste laag met olijfolie.
  17. Bak de Mediterraanse hartige taart tenslotte in de oven in ongeveer 15 minuten goudgeel.
Mediterraanse hartige taart recept maken met gehakt

Heb je deze hartige Mediterraanse taart gemaakt?

Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram met de hashtag #PinGetest.

Je mag me ook altijd taggen in je berichten.

Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉


Mediterraanse hartige taart met gehakt recept gemakkelijk zelf maken met filo

Dit kan hier goed van pas komen *

*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!


Beoordeel hiernaast aub
recipe image
Recept
Mediterraanse hartige taart
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.