Ik heb afgelopen vrijdag super lekkere brownies gebakken met walnoten.
Niet om zelf op te eten. Jammer genoeg. Ze dienden als traktatie voor de klas van E.
Op de school van de kids staan een aantal walnotenbomen. En elk jaar rond september-oktober eten de kinderen naar hartenlust van deze noten tijdens de speeltijden.
Met als gevolg dat E. haar boterhammen niet op at.
Dus vorig jaar heb ik een bokaal gezet in de keuken. We hebben afgesproken dat ze de walnoten die ze op school vindt, in de bokaal gooit.
En als de bokaal vol is, dan bakt mama een cake voor de hele klas! Zo gezegd, zo gedaan.
Nu is de traditie verdergezet naar dit jaar. En jah, de bokaal was weer vol.
Vorig jaar heb ik simpele walnoten cupcakes gebakken. Dit jaar wilde ik iets anders.
Overheerlijke brownies met walnoten!
Deze brownies waren dan wel een traktatie voor de klas. Ik heb toch een paar stukjes apart gehouden voor mezelf (en S. en de papa natuurlijk).
Maar ik heb stiekem twee stukjes gegeten. Want hoe kon ik dit nu weerstaan!
En trouwens … Ik kan toch moeilijk brownies uitdelen waarvan ik niet eens weet of ze lekker zijn of niet. Toch? Ik moet toch voorproeven?
Dit heb je nodig
- 225 gram boter
- 115 gram pure chocolade
- 2 eieren en 1 eidooier
- 230 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Snufje zout
- 125 gram bloem
- 30 gram cacao
- 115 gram walnoten
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Smelt de chocolade en de boter in de microgolf (of au bain-marie). Ik doe het gewoon in de microgolf. Een keer op 30 seconden. Even omroeren. Dan weer op 30 seconden.
- Laat de chocolade wat afkoelen.
- Klop de eieren, de eidooier, de suiker en het zout met een mixer op tot een glad, dik, lichtgeel mengsel. Het moet als een lint van de garde lopen.
- Spatel de chocolade er voorzichtig door.
- Spatel dan de bloem, het cacaopoeder en de gebroken walnoten er door.
- Giet het beslag in een ingevette brownie bakvorm en bak gaar in 35-40 minuten.
- Laat de brownie afkoelen in de vorm.
- Snijd in het gewenste aantal vierkantjes.
- Enjoy!
Dit recept is geïnspireerd door een pin van Pauline.
Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?
Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.
Je mag me ook altijd taggen in je berichten.
Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉
Dit kan van pas komen bij dit recept *
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!
Super lekker! Ter info: in het recept staat niet vermeld wanneer je de boter toevoegt. 🤓
Hoi Veerle!
Ik ben blij dat je dit receptje lekker vindt! De boter smelt je samen met de chocolade 😉
Groetjes
Nora