Wie wil er nu niet ontbijten met lekkere pannenkoeken. Of, in dit geval, met een stapel heerlijke Amerikaanse pancakes.
Als student maakte ik deze klassieke Amerikaanse pannenkoeken heel vaak . In alle geuren en kleuren. Elke gelegenheid was goed om een stapel pancakes te bakken.
De jaren daarna is mijn obsessie stilletjes aan vervaagd. Misschien was ik het beu gegeten. Of misschien niet.
Ik koos vaker en vaker voor onze flinterdunne pannenkoeken (crèpes) in plaats van de dikke, luchtige Amerikaanse pancakes.
Maar onlangs vroeg iemand mij of ik een goed recept ken voor pancakes.
En toen ging de bal aan het rollen. Pancakes? What a good idea!!
Dus jah, het idee van lekkere luchtige pancakes heeft mij sindsdien niet meer losgelaten.
Maar goed, today is the day!
De kids hadden een dag vrij van school. De buurmeisjes zouden in de voormiddag komen spelen. Dus hét moment om deze lekkernij te bakken.
Een gezonder alternatief? Kijk dan ook even naar het recept voor banaan-havermout pancakes.
Dit heb je nodig voor Amerikaanse pancakes
- 270 gram zelfrijzende bloem
- 450 ml melk
- 2 eieren
- 1,5 koffielepel bakpoeder
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 eetlepel suiker
- Snuifje zout
- 1 eetlepel vloeibare boter
Lees ook: Boekweitpannenkoeken recept
Zo ga je te werk voor deze luchtige pancakes
- Mix de droge ingrediënten met de natte.
- Zet een licht ingevette pan op het vuur.
- Giet een halve soeplepel beslag in de hete pan.
- Als je er fruit bij wilt, is dit het moment waarop je het fruit op het beslag legt.
- Draai de pancake om wanneer er bubbeltjes open beginnen te springen.
- Bak de andere kant goudbruin.
- Overgiet met wat ahornsiroop, honing, of een topping naar keuze.
- Geniet!
Pancakes de volgende dag afbakken
Het beslag kan perfect de avond ervoor gemaakt worden. Dat maakt het gemakkelijker om deze pancakes te bakken voor het ontbijt.
Dat is dus weer tijd bespaard ‘s morgens!
Je kan ook gewoon een hele stapel bakken en dan de Amerikaanse pannenkoeken invriezen.
Maar dat zie ik hier niet gebeuren. Wij eten ze allemaal lekker op!
Voila, een foto van ‘the day after’!
Big thanks aan Midget Momma voor haar recept.
Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?
Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram en tag mij 😉
Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉
En vergeet niet om de foto hieronder te pinnen op Pinterest!
Dit kan hier goed van pas komen *
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!
Volg me op Instagram voor dagelijkse foodinspiratie en een kijkje achter de schermen.