Deze gemakkelijke Penne met scampi en broccoli is al kokend ontstaan in mijn keuken.
Er stond eigenlijk Penne met een scampi diabolique saus op het menu.
Maar de broccoli stond me triestig aan te staren. En ik bedacht me dat ik best iets maak met wat meer groentjes.
Dus ontstond er een lekker, nieuw gerecht!
Een overheerlijke en kleurrijke pasta. Het is een bordje waar ik blij van word!
En het is vooral ook gemakkelijk en snel klaar.
Mmmmm….
Lees ook: Romige pasta met rivierkreeft
Dit heb je nodig
- 350 gram Penne Rigate
- 200 gram scampi (ontdarmd)
- 1/2 broccoli in roosjes
- olijfolie
- 500 ml culinaire room
- 1 blokje groentenbouillon
- 1/2 koffielepel zout
- 1/2 koffielepel dragon
- 1/3 koffielepel peper
- 150 gram halfgedroogde tomaten
- 125 gram mozzarella bolletjes
Zo ga je te werk
- Breng eerst het water voor de pasta aan de kook, en kook dan de Penne Rigate volgens de instructies op de verpakking (al dente).
- Bak de scampi en broccoli vervolgens gaar in een pan met wat olijfolie. Ik heb diepvries scampi gebruikt waardoor de broccoli goed gaar wordt in het vocht dat vrijkomt.
- Kruimel het blokje groentenbouillon over de scampi en broccoli en voeg ook meteen de kruiden erbij.
- Roer goed om en voeg de room eraan toe.
- Laat het geheel nu pruttelen op een laag vuur tot de saus indikt.
- Snijd de halfgedroogde tomaten in kleine stukjes en voeg deze toe aan de saus.
- Haal de saus nu van het vuur en meng er de Penne en de mozzarella bolletjes doorheen.
- Geniet van deze heerlijke Penne met scampi en broccoli!
Lees ook: Kip Cajun pasta (éénpansgerecht)
Dit kan hier goed van pas komen *
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!
Beoordeel hiernaast aub
Recept
Penne met scampi en broccoli
Auteur
PinGetest
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde beoordeling
4 Review(s) Based on