Ik maak al jaren dit ‘Gehakt Parmentier’ gerecht. En we zijn er nog altijd verlekkerd op.
Nu kwam ik de laatste tijd op Pinterest vaak pins tegen van ‘Shepherd’s pie’. En ja hoor, dat is dus gewoon hetzelfde als mijn goede, oude ‘Gehakt Parmentier’.
Een lekkere maaltijd waarbij alles in één schotel zit!
Ok, je kookt en bakt niet alles in één schotel – het zou fantastisch zijn, moest dat wel het geval geweest zijn – maar het vergt ook niet super veel afwas.
Lees ook: Currysaus met kokosmelk maken
Ik ben eigenlijk ook meer voor de éénpansgerechten, de snelle maaltijden. Maar geloof mij, dit gerecht is het waard om na het bereiden nog eens in de oven te steken.
Njam, ik begin al te watertanden bij het schrijven van deze blog.
Dus, dit is een gerecht met een bodem van gehakt en groentjes. En daarover een topping van heerlijke, smeuïge, cheesy, gegratineerde aardappelpuree.
Ik varieer vaak in de groentjes die bij het gehakt zitten. Het hangt er dan zo wat van af wat ik in huis heb. Maïs is hier bijvoorbeeld ook erg lekker bij!
Dit heb je nodig
Voor het gehakt:
- 1 ajuin
- 1 teentje knoflook
- 300 gram gehakt
- 1 koffielepel tomatenpuree
- handvol (of twee) erwten
- 1 wortel
- 100 gram witte bonen (uit blik)
- 1 blokje rundbouillon
- 200 ml water
- 1/2 koffielepel zout
- 1/3 koffielepel peper
Voor de puree:
- 1,5 kg aardappelen
- boter
- melk
- 2/3 koffielepel zout
- peper en nootmuskaat naar smaak
- handvol of twee geraspte kaas
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven eerst voor op 275 graden.
- Zet ook alvast het water op het vuur om je aardappelen te koken.
- Schil nu de aardappelen en deel ze door vier (enkel wanneer je grote aardappelen gebruikt).
- Wanneer het water kookt, doe je de aardappelen in de pot. Kook in ongeveer 15 minuten gaar.
- Snipper intussen de ajuin en de knoflook fijn.
- Fruit deze in de pan met wat olijfolie.
- Doe hier dan het gehakt bij en plet deze erbij. Bak het gehakt rul (in kleine brokken).
- Schil en snijd intussen de wortel in blokjes.
- Voeg deze ook toe aan het gehakt en laat even aanbakken.
- Nu mag je de tomatenpuree, blokje rundbouillon, het water en de kruiden er aan toevoegen.
- De erwten en witte bonen mogen er ook bij.
- Laat nu een tiental minuten pruttelen op laag vuur.
- Giet intussen de aardappelen af en gooi er meteen de boter en melk bij. Ik gebruik zelf vloeibare boter, dat vind ik gewoon makkelijker werken. Doe ook al meteen de kruiden erbij.
- Gebruik een pureestamper* om de aardappelen de pureren. Voeg melk toe, tot je de gewenste consistentie hebt.
- Als laatste mag de geraspte kaas erbij.
- Doe nu het gehaktmengsel in een ovenschotel* en smeer de puree er mooi over. Je kan met een vork de bovenkant wat bewerken voor een mooier resultaat.
- Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven.
- Geniet van deze overheerlijke Gehakt Parmentier!
Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?
Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.
Je mag me ook altijd taggen in je berichten.
Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder 😉
Dit kan hier goed van pas komen *
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!