risotto recept, risotto maken, risotto met champignons, risotto rijst, arborio rijst
Een heerlijk bordje risotto met champignons, daar is iedereen gek op! Toch?
Wij alvast wel! Vooral deze risotto met zeevruchten en champignons. Een schot in de roos! Het is een risotto recept dat ik graag maak, en graag eet. Elke hap is vol van smaak!
Ik hou sowieso van rijstgerechten. Een lekkere Paella, een pittige Nasi goreng, een gevulde paprika met rijst en gehakt … ik word blij van elk van deze gerechten! Omdat het stuk voor stuk feel-good rijstschotels zijn.
Voor deze risotto heb ik mij laten inspireren door een aantal foto’s op Pinterest. Het is een combinatie van een champignon risotto en een typische zeevruchten risotto.
En ik moet je vertellen. Het resultaat is overheerlijk!!
Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt aan mijn blogposten: ik hou van simpele, snelle, gemakkelijke gerechten.
Er is niets zo bevrijdend als een ovenschotel. Of een gebak waarbij de keukenmachine en de oven al het werk doen.
En toch!
Voor een lekkere risotto met champignons en zeevruchten sta ik met alle plezier te roeren in een pot. 20 minuten lang. No problem!
Het is een gerecht dat liefde en genegenheid uitstraalt. Elke hap verwarmt je ziel. Pure verwennerij!
Dit heb je nodig
- 250 gram champignons
- Zeevruchten naar keuze
- 2 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 250 gram Arborio rijst
- 2 visbouillonblokjes
- Peper
- Pili-pili of chilivlokjes
- Peterselie
- 1 lente-ui ter garnering
Zo ga je te werk
- Snijd eerst de champignons in plakjes.
- Bak ze dan in een grote pan met wat olijfolie.
- Snijd intussen de sjalotjes en knoflook fijn.
- Haal de champignons uit de pan, en bak de zeevruchten gaar in dezelfde pan. Ik heb gekozen voor scampi en venusschelpen. Maar je kan zelf kiezen welke zeevruchten je erbij wil doen.
- Zet intussen een liter water op het vuur en los hierin de bouillonblokjes op. Laat op een laag vuurtje staan. Het toevoegen van warme bouillon aan de rijst versneld het kookproces aanzienlijk.
- Haal dan de zeevruchten eruit. Fruit de sjalotjes en de knoflook in dezelfde pan.
- Voeg de rijst toe aan de sjalotjes en bak kort op.
- Zet daarna het vuur op middelhoog.
- Doe telkens een beetje warme bouillon bij de rijst en roer. Doe dit gedurende ongeveer 20 minuten.
- Probeer niet te veel bouillon in één keer toe te voegen. Doe dit geleidelijk. Vooral aan het einde van het kookproces.
- Doe de daarna champignon en zeevruchten bij de rijst, wanneer deze laatste gaar is.
- Haal van het vuur en kruid naar smaak met pili-pili of chilivlokjes.
- Hak de peterselie fijn, en snijd de lente-ui in ringetjes.
- Roer de peterselie dan door de risotto.
- Garneer met de lente-ui.
- Be prepared to be amazed!
Heb je één van de recepten of knutselwerken op mijn blog gemaakt?
Deel je foto’s dan via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #PinGetest.
Je mag me ook altijd taggen in je berichten.
Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉
Dit kan hier goed van pas komen *
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!