Maizena koekjes zijn een favoriet in onze familie. Al voor zover ik het me kan herinneren verschijnen deze lekkere, zachte koekjes op familiefeesten.
En iedereen maakt ze een beetje anders, met verschillende toppings.
De klassieke Maizena koekjes zijn natuurlijk die met chocolade en cornflakes. De witte koekjes met donkere chocolade en verkruimelde cornflakes.
Wanneer je erin bijt, zie je het mooie contrast tussen de sneeuwwitte koek en de donkere chocolade. Heel mooi!
Deze keer heb ik de koekjes gemaakt in drie kleuren.
Dit Maizena koekjes recept heb ik jaren geleden gekregen van mijn schoonzus, en sindsdien bak ik deze lekkere zachte koekjes met plezier.
Basis Maizena koekjes recept
Wat heb je nodig?
- 250 gram boter
- 4 eieren
- 150 gram suiker
- 8 gram vanillesuiker
- 8 gram bakpoeder
- 800 gram Maizena (2 pakken)
Dit recept is voor ongeveer 80 koekjes. Wanneer je deze koekjes voor een kleine gelegenheid wilt bakken, gebruik je best de helft van deze ingrediënten.
Hoe maak je de maizena koekjes?
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Mix de boter met de suiker en de vanillesuiker.
- Voeg daarna de eieren en de bakpoeder toe.
- Meng nu de Maizena er beetje per beetje bij, tot je een koekjesdeeg krijgt.
- Maak dan kleine balletjes van het deeg. De balletjes mag je zeker niet te groot maken, want ze zetten wat uit in de oven. En met een laagje chocolade lijken ze ook nog groter.
- Bak de koekjes in ongeveer 8 minuten in de oven. De koekjes moeten wit blijven, en zullen wat barsten aan de bovenkant.
- Laat de koekjes nu afkoelen alvorens over te gaan naar de chocolade toppings.
Neem ook eens een kijkje in de PinGetest webshop 😉
Dit heb je nodig voor de drie toppings
- 200 gram pure chocolade
- geraspte kokos
- 200 gram witte chocolade
- fijngestampte cornflakes
- 200 gram ruby chocolade
- pecannoten
Maizena koekjes met chocolade en kokos
Kijk hoe mooi het contrast is tussen de donkere chocolade en de witte koek.
Voor deze variant van de Maizena koekjes omhul je 1/3 van de afgekoelde koekjes met pure chocolade. Rol ze telkens meteen in een kom met geraspte kokos.
Maizena koekjes met witte chocolade en cornflakes
Aangezien de zachte Maizena koekjes super lekker zijn met een laagje crunchy cornflakes, mocht deze variant dus ook niet ontbreken.
Dompel de koekjes in gesmolten witte chocolade en haal ze meteen door de verkruimelde cornflakes.
Kies hier wel altijd voor de natuurlijke cornflakes, zonder suiker!
Maizena koekjes met ruby chocolade
Look at these beauties!
Na de donkere chocolade en de witte chocolade, is het tijd om de overige Maizena koekjes te dompelen in de ruby chocolade.
De roze kleur van deze chocolade is natuurlijk. Hier komen dus geen kleurstoffen aan te pas! Deze chocolade heeft trouwens ook een speciale smaak die je doet denken aan bessen. En ook hier, geen kunstmatige smaakstoffen. Zowel de kleur als de smaak komen van de speciale cacaobonen.
Wanneer je de koekjes hebt omhuld met de mooie roze chocolade, doe je er wat gehakte pecannoten op. Werk af met witte chocolade zoals op de foto.
Deze recepten vind je ongetwijfeld ook interessant:
- Marokkaanse amandelkoekjes
- De lekkerste citroenkoekjes maken
- Marokkaanse koekjes: vier uit één koekjesdeeg
- Drie koekjes uit één deeg bakken
- Traditionele Marokkaanse pindakoekjes
- Chocolade koekjes met amandel
- Marokkaanse amandelkoekjes met bloemsuiker
Heb je dit Maizena koekjes recept uitgeprobeerd?
Deel je foto’s dan via Facebook of Instagram en tag mij!
Natuurlijk vind ik het ook leuk als je een reactie achterlaat hieronder en je mij volgt via bovenstaande kanalen 😉
Je mag de afbeelding hieronder trouwens ook altijd pinnen op Pinterest!
Dit kan hier goed van pas komen *
*Aankopen via deze links leveren mij een kleine bijdrage op, om mijn blog draaiende te houden. Dit kost je niets extra!