Ga naar de inhoud
Home » Lachen, niezen en springen na je zwangerschap? Cross those legs!

Lachen, niezen en springen na je zwangerschap? Cross those legs!

Lachen, niezen en springen na je zwangerschap urineverlies na je bevalling

Je kent het wel. Je staat in de supermarkt, een zak rijst in de ene hand, een peuter die een driftbui heeft in de andere, en dan – hatsjie! – een nies. Automatisch kruis je je benen. Want ja, je weet wat er anders kan gebeuren… awkward!

Niezen, lachen, hoesten of enthousiast op de trampoline springen met de kids? Vroeger deed je dat zonder nadenken, maar nu lijkt het ineens een risicovolle sport – die kleine ‘ongelukjes’ horen er na een zwangerschap precies gewoon bij.

En het ergste? Niemand heeft je hiervoor gewaarschuwd! Alsof kraamverband en slapeloze nachten nog niet genoeg waren. Maar voor je denkt dat je de enige bent die haar bekkenbodem niet meer helemaal onder controle heeft: je bent absoluut niet alleen. Heel veel mama’s hebben hier last van, dus niet alleen jij hebt last van urineverlies na je bevalling. En nee, je hoeft hier gelukkig niet de rest van je leven mee te dealen!

Waarom gebeurt dit?

Tijdens de zwangerschap heeft je bekkenbodem het zwaar te verduren gekregen. Je baby heeft maandenlang op je blaas geleund alsof het een kussen was, en tijdens de bevalling hebben je spieren een marathon afgelegd zonder voorbereiding. Logisch dat je bekkenbodemspieren niet meteen terug hun vroegere kracht hebben.

Het resultaat? Zodra je buikspieren een beetje druk zetten – bij lachen, hoesten of niezen – schiet je bekkenbodem te traag in actie. Gevolg: een paar druppels die ontsnappen. Niet ideaal, maar gelukkig niet onomkeerbaar!

De oplossing? Trainen, maar zonder stress!

Je hoeft niet te leren leven met ongemakkelijke situaties en een voorraad inlegkruisjes. De REYU-behandeling is een efficiënte manier om je bekkenbodemspieren weer in topvorm te krijgen. Met behulp van elektroden worden de spieren intensief getraind zonder dat jij je in allerlei ongemakkelijke yogaposes hoeft te wringen. Hierdoor kan het urineverlies verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Het beste? Je hoeft niet zelf te zwoegen op eindeloze kegeloefeningen (die je toch altijd vergeet te doen). De behandeling werkt diep in op je spieren en helpt je sneller vooruit dan wanneer je het alleen zou proberen.

Waar kan je terecht?

Voor deze en andere behandelingen kun je terecht bij een gespecialiseerde clinic bij Antwerpen, waar experts je helpen om weer zonder zorgen te lachen, niezen en op de trampoline te springen. Want laten we eerlijk zijn: mama zijn is al een uitdaging op zich, je verdient het om dat zonder extra ongemakken te kunnen doen!

Urineverlies na een zwangerschap is misschien een taboe, maar het is wél een veelvoorkomend probleem. Het goede nieuws is dat je er iets aan kan doen. Dus, laat die trampoline nog even voor wat het is en gun jezelf de kans om weer zorgeloos te kunnen lachen en niezen. Je bekkenbodem zal je dankbaar zijn!

Deze artikels vind je misschien ook wel leuk:


Deze tips bijhouden voor later? Pin dit artikel op Pinterest! 🤗

Reageer hier

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.